Vakuum-injektionsmetoden
Denne metode er, som navnet siger, en kombination af de to foregående metoder. Formene kan være af glasfiberforstærket polyester eller epoxyplast. Yderformen kan være bygget som en almindelig håndoplægningsform, blot med en kant til påtrykning af vakuum for at holde formparterne lukket sammen. Inderformen er forholdsvis fleksibel og uden ekstra forstærkninger.
Det tilskårne forstærkningsmateriale anbringes i formen, som lukkes og holdes sammen ved hjælp af vakuum i kanten.
En afmålt mængde initieret polyester injiceres med et overtryk på blot ca. 10 kPa. Harpiksen trænger et stykke ind i forstærkningsmaterialet, hvorved den semifleksible overform tvinges til at løfte sig fra underformen.
Når den nødvendige mængde harpiks er injiceret, lukkes injektionsstutsene, og der påtrykkes vakuum langs kanten, således at luften suges ud, og polyesteren trænger gennem forstærkningen, indtil overskud løber af i overløbsrenden.
Metoden er velegnet til store emner, og der kan fremstilles detaljer med udformninger, som er umulige ved håndoplægning. Sandwichkonstruktioner og komplicerede emner med indlæg kan ligeledes fremstilles ved vakuum-injektion.
Foruden de her nævnte metoder forekommer RTM i en lang række modifikationer, hvoraf flere er kendt under særlige betegnelser.
- VARTM står for Vacuum Assisted Resin Transfer Moulding.
- VARI står for Vacuum Assisted Resin Injection.
- SCRIMP står for Seeman Composites Resin Infusion Moulding Process.
Injektionsmetoden kendes på engelsk som resin injection (harpiksindsprøjtning eller harpikstilførsel) og som resin infusion (harpikstilførsel).